Контакти клінік
м. Львів, вул. Довга, 56
+38 (067) 011 9000
Львів, вул. Ген. Чупринки, 25
+38 (096) 445 7855
Івано-Франківськ, вул. В. Стуса, 28
+38 (067) 778 8899
Записатися

Лазерна корекція зору

21.05.2020

Лазерна корекція зору — ключовий напрямок діяльності клініки Lviv Medical Center.  Якщо у вас є один з діагнозів, вказаних нижче, з’ясуйте, чи можуть запропоновані нами процедури виправити ваш стан очей. Завдяки сучасним технологіям, корекція зору лазером допоможе виправити такі дефекти зору:

  • короткозорість
  • далекозорість
  • астигматизм

Покази до лазерної корекції зору

Існує ряд визначальних факторів до LASIK, при обстеженні потенційних пацієнтів. Наприклад, враховується їх рефракція, загальний стан очей та інші фактори. Кожен пацієнт індивідуальний та має різні потреби. Запишіться на огляд офтальмолога, ми проведемо оцінку за допомогою безпечного та безболісного діагностичного тестування. За результатами обстеження наша команда порекомендує варіант лікування, який найкраще підходить саме вам.

Найкращий вік для проведення лазерної корекції

Близько 99 % пацієнтів, яким проводимо лазерну корекцію зору, перебувають у віковому діапазоні від 18 до 40 років. До 18 років процедуру не варто робити через можливі зміни показників ока, це пов’язано з ростом організму та відповідною зміною довжини ока. У віці після 40 років розвивається фізіологічна далекозорість і це потребує корекції зору окулярами для читання. Проте такий поділ за віком є узагальненим і у індивідуальних випадках, наприклад, ефективно проводити процедуру і після 40-ка. 

Протипоказання до лазерної корекції зору

Більшість пацієнтів, які пройшли діагностику в клініці LMC, є кандидатами на певний тип корекції зору. Однак є деякі важливі фактори, зокрема:

Стан ваших очей

Певні стани очей можуть бути обмежуючими, такі як сильний синдром сухого ока, кон’юнктивіт, або інші види очної інфекції.

Стан вашої рогівки

Якщо ваша рогівка занадто тонка, ця фізіологічна ознака може вплинути на можливість проведення процедури лазерної корекції зору. І хоча ви не можете самостійно зрозуміти, наскільки товста або тонка ваша рогівка, наш фахівець за допомогою спеціалізованого апарату (кератотопографа) зробить точні вимірювання та надасть консультацію щодо отриманих результатів. У такому випадку ми пропонуємо інші варіанти лікування, які допоможуть скорегувати зір.

Вагітність

Вагітним жінкам категорично протипоказано проведення операції. Будь ласка, повідомте нас під час попередньої консультації, якщо ви вагітні чи плануєте завагітніти найближчим часом. Під час цієї зустрічі наш лікар визначить оптимальний термін для безпечного проходження процедури. З іншого боку, жінки у період лактації можуть проходити процедуру корекції, але попередньо слід проконсультуватися зі своїми лікарями, щоб виключити будь-які ризики.

Хронічні захворювання

При наявності певних хронічних захворювань, таких як ревматоїдний артрит чи, наприклад, цукровий діабет, на жаль, проведення лазерної корекції протипоказано. Наведене вище — це найпоширеніші протипоказання. Зрештою, найкращий спосіб дізнатися чи можна вам проходити процедуру лазерної корекції — це відвідати попередню консультацію офтальмолога.

Мені не можна проводити LASIK. Що далі?

Якщо за результатами обстеження лікар не рекомендує вам проходити лазерну корекцію зору, він обов’язково запропонує вам інші варіанти лікування. Серед послуг клініки “Львів Медікал Центр”: рефракційна заміна кришталика, видалення катаракти, фоторефракційна кератектомія (PRK) або проведення крослінкінгу (CXL) та інші офтальмологічні послуги. 

MainImgSingle

Пам’ятайте!

  • Важливо не наносити макіяж очей принаймні за 24 години до операції. Для вашої безпеки лікар може перенести процедуру, якщо ви не дотрималися цього правила. 
  • Ми рекомендуємо уникати вживання алкоголю у день лазерної операції, оскільки це призводить до зневоднення тканин і може затримати процес загоєння. Процедура швидка та безболісна. “100 грамів для хоробрості” вам не знадобляться.
  • Якщо ви все ж хвилюєтеся, можна прийняти легкий заспокійливий засіб. Щодо їжі обмежень немає.
  • Задля комфорту усіх пацієнтів ми просимо вас не брати з собою дітей чи супроводжуючих, що потребують вашої уваги. Візит триватиме приблизно чотири години. Розрахуйте час заздалегідь. 
  • Не радимо їздити за кермом на короткі відстані принаймні 24 години та довгі відстані приблизно три дні після LASIK та сім днів після PRK. Подбайте про своє пересування альтернативним способом. 
  • Зауважте, що після процедури ваші очі будуть дещо роздратовані та чутливі до світла. Зазвичай це зменшується протягом 24 годин після лазерної операції. Подбайте про сонцезахисні окуляри.

Доопераційний та післяопераційні огляди

Під час доопераційної консультації спеціалісти клініки проведуть огляд з метою перевірки відповідності критеріям для проведення лазерної епіляції. Лікар надасть детальне пояснення процедури, ризиків, ускладнень та очікуваних результатів. 

  • Перший місяць післяопераційних оглядів включені у вартість операції. За спеціальними показаннями можуть знадобитися додаткові зустрічі, тоді лікар узгоджує це з пацієнтом індивідуально. 
  • Окрім візитів до лікаря, важливо також дотримуватися режиму закапування очних крапель, носити захисні сонцезахисні окуляри та виконувати наші рекомендації після операції. 
  • Клінічний консультант пояснить усі етапи, які ви будете проходити, і надасть всі необхідні післяопераційні інструкції. 

Процедура LASIK

Процедура LASIK включає два етапи: створення рогівкового клаптя спеціальним приладом і переформатування рогівки ексимерним лазером. По суті, ексимерний лазер використовується для переформатування рогівки шляхом видалення тканини з її середнього шару. Зазвичай процедура вимагає близько десяти хвилин операційного залу, протягом яких лазер використовується менше хвилини на кожне око. Однак фактична тривалість процедури може змінюватися залежно від типу та кількості необхідної корекції. Перед початком процедури пацієнту закапують спеціальні краплі, які викликають тимчасове оніміння очей. Під час процедури повіки нерухомо фіксуються прецизійним клаптиковим інструментом. 

MainImgSingle

Графік активності після операції

День операції:

  • Після операції слід відпочити.
  • Завжди будьте дуже обережні щодо роботи.
  • Категорично заборонено терти очі. Замість цього використовуйте краплі.
  • Уникайте зорових навантажень.
  • Не вмивайте очі і уникайте попадання мила та води до очей.
  • Не використовуйте фен для сушіння волосся. 

День після операції:

  • Можна прийняти душ, але продовжуйте уникати мила або води в очах.
  • Обмежте зорові навантаження.
  • Проїзд на невеликі відстані після огляду лікаря є допустимим, якщо лікар підтвердить таку можливість.
  • Читання та перегляд телевізора є прийнятним до тих пір, поки ви вводите часті змащування очей і не відчуваєте дискомфорт в очах.
  • Політ у літаках прийнятний, але слідкуйте за тим, що потрібно часто використовувати зволожуючі краплі (кожних 30 хвилин).

Через тиждень після операції:

  • Нанесення макіяжу на очі (не торкайтеся очей).
  • Біг надворі.
  • Засмагу та салон-засмагу (використовуйте захисні окуляри).
  • Використання фена (але уникайте потрапляння повітря прямо в очі).

Безпека, ефективність та результат

З моменту появи цієї технології, перші результати процедури корекції зору засвідчили успішність та безпеку. Зараз процедури лазерної корекції є одними з найпопулярніших факультативних процедур у США. Недавнє дослідження, проведене “Американською адміністрацією з контролю за продуктами харчування та лікарськими препаратами (FDA)”, розглядало результати після LASIK, і цифри показали, що 98 % пацієнтів були задоволені результатами.  Той самий відсоток пацієнтів досягав принаймні 100 % зору або вище після їх процедури. І нарешті, у дослідженні також було зроблено висновок, що якість життя пацієнтів покращилась. Багато хто виявив, що їхній зір після LASIK перевищує їхні очікування: велика кількість людей досягає зору більше 100 % під час тримісячного спостереження. Що стосується негайних переваг, LASIK — це малоінвазивна процедура, яка практично не має ускладнень. Одразу після процедури корекції зору наші пацієнти приємно здивовані тим, що одужання короткий і що вони здатні відновити свою щоденну діяльність уже через 24 години.

Результати нічного зору

Порушення нічного зору зазвичай описуються як ореол або відблиски, але також можуть виникати труднощі із зором в умовах відсутності або слабкого освітлення. Порушення нічного зору часто є проблемою для багатьох пацієнтів. Близько 30 % — 40 % населення з короткозорістю відчувають незначне погіршення зору в сутінках. Однак за допомогою нової лазерної технології сьогодні проблеми нічного зору виправляються. При старих формах лазерної корекції зору іноді можуть виникати порушення нічного зору. Однак найсучасніші лазери, які використовуються в нашому медичному центрі знімають ризики будь-яких порушень нічного зору. Технологія Lasik Custom Q забезпечує найвищий рівень результатів нічного зору.

Зручність

Перспектива керувати автомобілем, не надягаючи окуляри, або прокидатися і бачити, не одягаючи контактні лінзи, як правило є основним аргументом для проведення лазерної корекції зору. Вам більше не потрібно буде носити з собою окуляри, чи контейнер для контактних лінз.

Економить час і гроші

Ви заощадите не тільки час від метушні кожного ранку та ночі зі своїми контактними лінзами, але й гроші від необхідності витрачати їх на заміну контактних лінз та окулярів. Вартість лазерної корекції зору ви можете дізнатись на сторінці «Ціни». Проте, яка саме операція необхідна вам зможе визначити лише кваліфікований офтальмолог після огляду.